Kattolämmitys

Ota yhteyttä ›

Kattolämmitys­järjestelmät ammattilaiselta | Helsinki, Vantaa ja Espoo

Tarpeena uusi kattolämmitysjärjestelmä tai nykyisen korjaus? Soita meille – hoidamme työn kuntoon!

Sähköpalvelu Kaislaranta toteuttaa kattolämmitysremontin kohteessa kuin kohteessa kokonaisvaltaisesti ja pitkällä kokemuksella. Saat meiltä kaikki kaipaamasi palvelut remonttiin liittyen, aina alkukartoituksesta loppusiivoukseen. Palvelemme asiakkaitamme Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudun alueella.

Kattolämmityksen asentaminen herättää usein kysymyksiä muun muassa työn sisällöstä ja sen kestosta, remontin hinnasta sekä esimerkiksi järjestelmän kestävyydestä ja sen ominaisuuksista. Siksi kokosimme avuksesi usein kysyttyjen kysymyksien -listan. Mikäli et löydä kaipaamaasi vastausta ohesta, ole rohkeasti yhteydessä!

Sähköpalvelu Kaislaranta Ky:llä on sähköasennuksissa vaadittava S2-sertifikaatti.

Ota yhteyttä ›

Usein kysyttyä kattolämmitys­järjestelmistä

Voiko nykyisen kattolämmitys­järjestelmän korjata vai kannattaako koko järjestelmä uusia?

"Lämmitysjärjestelmän voi korjata vaihtamalla rikkoutuneet elementit uusiin. Ensin kannattaa kuitenkin tarkastaa, onko vika termostaateissa tai muualla ohjausjärjestelmässä."

Jos nykyinen kattolämmitys korjataan tai tilalle asennetaan kokonaan uusi kattolämmitys­järjestelmä, pitääkö koko katto "repiä alas"?

''Katto on purettava vähintään siltä alueelta, jossa elementit ovat, sillä ne sijaitsevat välittömästi pintamateriaalin alla kiinni nidottuina. Elementtiä ei voi vaihtaa ilman pintamateriaalin purkutyötä. Samalla tarkastetaan asennusalusta, ettei siellä ole mitään, mikä voisi vaurioittaa elementtiä. Lämmitysjärjestelmän rikkoutuminen on voinut johtua myös asennusvirheestä.''

Kattolämmityksen uusimista pidetään usein hankalana ja sen toimintaa epävarmana ja lyhytikäisenä. Kannattaako siis koko kattolämmityksestä luopua ja  asentaa tilalle sähköpatterit pintavetona?

''Kattolämmityselementin tekninen kestoikä on 20–30 vuotta, mikä on samaa luokkaa kuin lämpöpatterilla. Elementin vaihtaminen ei sähkötyönä ole iso asia, mutta katon purkaminen ja rakentaminen uudelleen on työläämpää. Toisaalta rakennuksissa tarvitaan ajoittain suurempaa pintaremonttia ja sen yhteydessä on hyvä uusia myös lämmitys. Kattolämmitys on käytössä mukavampi, patteri taas helpompi korjata. Jokaista lämmitysmuotoa joudutaan huoltamaan aika ajoin, eikä pitkällä tähtäimellä kattolämmitys ole sen kalliimpi kuin muutkaan suoran sähkölämmityksen muodot.''

Jos valitsen kattolämmityksen, tehdäänkö työ huone huoneelta? Voiko asunnossa asua remontin aikana? Kauanko työ kestää?

''Työ suoritetaan yleensä huone tai pari kerrallaan. Asennusjärjestys voidaan valita asukkaiden toivomusten mukaan. Asunnossa voi asua remontin aikana, mutta työkohteena olevassa huoneessa on oltava tilaa tikkailta työskentelyyn eli huonekaluja joudutaan siirtämään ja suojaamaan purkutyön ajaksi. Työn kesto riippuu katon pintamateriaalista. Esimerkiksi paneelikatto voidaan tehdä kerralla valmiiksi (jopa 2–3 huonetta yhden työpäivän aikana), kun taas kipsilevykattoja täytyy levytyksen lisäksi tasoittaa ja maalata useampana eri päivänä. Sähkötyön osuus on noin 2 tuntia per huone. Yleensä termostaatit vaihdetaan samalla uusiin. Kaiken kaikkiaan kattojen uusiminen vie purkutöineen arviolta viikon per asunto.''

Entä jos valitsen patterilämmityksen, voiko asunnossa asua remontin aikana? Kauanko työ kestää?

''Asunnossa voi asua täysin normaalisti, vain tavaroita pitää siirtää. Asennus kestää arviolta kaksi työpäivää.''

Kumpi on myöhemmin käyttökustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto, katto- vai patterilämmitys?

''Kattolämmityksessä huoneilma voi olla hieman viileämpää kuin patterilämmityksessä, eli se tuo ainakin teoreettista säästöä. Toisaalta patteri katkaisee ikkunasta aiheutuvan vedontunteen ja lisää siten asumismukavuutta. Molemmat ovat suoran sähkölämmityksen muotoja, joten ero ei ole käytännössä merkitsevä. Valintaan vaikuttavat enemmän asumisviihtyvyyteen ja henkilökohtaisiin makuasioihin liittyvät seikat. Vikatapauksessa kattolämmityksen korjaus on kuitenkin kalliimpaa sen vaatimien rakennustöiden vuoksi. Kustannuksia laskettaessa kannattaa huomioida koko käyttöiälle aiheutuvat kokonaiskustannukset. Pintojen uusiminen antaa myös uuden ilmeen asunnolle.''

Tarvitaanko kattolämmityksen korjaamiseen tai uusimiseen jotakin lupia esimerkiksi kaupungin rakennusvirastosta? Entä patterivaihtoehdossa?

''Rakennuslupia ei tarvita, koska kantaviin rakenteisiin ei tarvitse puuttua eivätkä muutokset koske julkisivua.''

Onko sähköä toimittaville yhtiöille ilmoitettava remontista?

''Ei tarvitse, koska lämmitysmuotona säilyy edelleen suora sähkölämmitys.''

Jos saamme teiltä tarjouksen remontista, kuinka nopeasti se voidaan aloittaa ja kauanko remontti keskimäärin kestää a) kattolämmitys­vaihtoehdossa b) lämpöpatteri­vaihtoehdossa?

''Työ voidaan aloittaa sopimuksen mukaan. Kattolämmitysvaihtoehdossa tehdään ensin purku-/suojaustyöt yhtenä päivänä ja varmistetaan tarvittavien elementtien koko ja määrä. Elementit saadaan työmaalle jopa seuraavaksi päiväksi ja asennettua parissa tunnissa, jonka jälkeen panelointiin ja muihin työvaiheisiin menee 0,5–1 päivää per huone. Samalla on mahdollista muuttaa kattomateriaali toisenlaiseen, esimerkiksi levykatosta paneeliksi. Myös valaistuksen lisääminen katonavauksen yhteydessä on helppoa. Varsinkin olohuoneissa ja keittiöissä valaistusta lisätään usein led-valaisimilla. Kokonaisaikatauluun tämä ei juuri vaikuta.

Lämpöpatterivaihtoehdosssa remontin kesto on noin pari tuntia per huone. Kattolämmitystermostaatit poistetaan ja patterien syötöt asennetaan joko termostaatin rasialta tai kattoelementin jakorasialta. Joissakin tapauksissa on helpointa tehdä uudet vedot suoraan keskukselta.''

Entä mikä on kustannusarvio a) kattolämmitys­vaihtoehdossa b) lämpöpatteri­vaihtoehdossa?

''Voimme tehdä tarkemman kustannusarvion paikan päällä tehdyn katselmuksen perusteella, koska jokaiseen asuntoon tehdään yksilöllinen kokonaisratkaisu. Elementit ovat alkaen 100 €/huone + termostaatti.

Rakennus-, purku- ja siivoustyöt ovat alkaen 70 €/neliö. Asukkaat voivat halutessaan tehdä itse rakennus- ja purkutyöt ja saada näin säästöä.

Normaalit läpivirtauspatterit ovat alkaen 220 €/huone asennettuna. Lopullinen hinta määräytyy tarkemman mallin ja kappalemäärän mukaan. Halvimpia rautakauppamalleja emme myy muun muassa takuu- ja toiminnallisuussyistä.

Voidaanko kuhunkin huoneistoon asentaa erilaiset lämmitysjärjestelmät, eli johonkin kattolämmitys­järjestelmä ja johonkin patterilämmitys? Miten tämä vaikuttaa kustannuksiin?

''Kyllä voidaan. Patterilämmitys on halvempi kokonaisuutena, mutta näkyviin jää väistämättä sähkövetoja ja patteri tarvitsee myös seinätilaa, jota ei aina ole esimerkiksi kodinhoitohuoneessa.

On hyvä muistaa kotitalousvähennys. Urakkasopimus voidaan tehdä myös jokaisen osakkaan kanssa erikseen, jolloin remontti teetetään yksityishenkilölle ja saadaan täysi verovähennys. Taloyhtiö ei kotitalousvähennystä saa. Samalla huoneistokohtainen urakkasopimus mahdollistaa yksilölliset ratkaisut ilman erimielisyyksiä. Sopimuksen raamit ovat kaikille samat, vain työmäärä ja tarvikkeet poikkeavat toisistaan.''

Jos saamme teiltä tarjouksen remontista, mitä kaikkea työhön sisältyy lämmitysjärjestelmän asennuksen lisäksi? Kuuluuko hintaan esimerkiksi mahdollisten kattopaneelien hankinta ja asennus, "vanhan romun" poisvienti, siivous tms.?

''Sopimukseen voidaan sisällyttää varsinaisen sähkötyön lisäksi kaikki haluamanne palvelut rakennustöineen. Ole yhteydessä, niin jutellaan lisää!"

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita